بلاگ

همه چیز درباره سگ شیواوا از نگهداری، ویژگی‌ها و غذای مناسب

سگ شیواوا

سگ شیواوا را یکی از زیباترین و جذاب‌ترین سگ‌های دنیا می‌دانند . زیرا طرفداران بسیار زیادی دارد. این سگ جثه بسیار کوچکی در بین سایر سگ‌های خانگی دارد. نگهداری از این سگ و تربیت آن برای افرادی که دوست دارند از این حیوان در خانه نگهداری کنند، بسیار حائز اهمیت است.

امروز قصد داریم در این مقاله از روش‌های مختلف نگهداری، تغذیه، تاریخچه به وجود آمدن این نوع از سگ‌ها و خیلی از مسائل دیگر صحبت کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند هستید که از این نوع سگ و از نياد سگ‌های چی واوا در خانه نگهداری کنید، حتما تا آخر همراه ما باشید.

معرفی سگ نژاد شیواوا

سگ شیواوا از نژادهای مکزیکی است. این نوع سگ، طرفداران بسیار زیادی دارد و حتی در کشور ما هم پرورش پیدا می‌کند. بسیاری از پانسیون‌ها و پرورشگاه‌های سگ خانگی و اهلی، از این سگ‌ها نگهداری می‌کنند و در حال اصلاح نژاد آنها می‌باشند. شاید قیمت سگ شیواوا بر خلاف برخی از نژادهای دیگر در رده متوسط قرار بگیرد اما نگهداری و تغذیه آن کمی سخت‌تر است.

اگر علاقه دارید از این سگ در خانه خود نگهداری کنید و آن را جزء یکی از اهالی خانه در نظر داشته باشید، باید یک تاریخچه کلی از این نژاد بدانید:

سگ چی واوا برای اولین بار در نزدیکی ایالت شی هوا مکزیک دیده شد به همین دلیل نام آن را چی واوا یا همان شی هوا هوا گذاشته‌اند که گاهی به آن شیواوا هم گفته می‌شود. در گذشته‌های دور و 300 سال قبل از میلاد مسیح، این سگ در آمریکای جنوبی و مرکزی ( در دوره تولتک‌ها ) وجود داشته است و در سنگ نگاره‌های آن زمان دیده می‌شود. البته در آن زمان این نژاد از سگ، کمی بزرگتر بوده و در سنگ نگاره‌های بر جای مانده نام آن را تچی چی گذاشته بودند.

وقتی در قاره آمریکا، تولتک‌ها توسط آزتک‌ها از بین رفتند، این سگ جایگاه ویژه‌ای در تمدن آن‌ها پیدا کرد. این قوم ( آزتک‌ها) معتقد بودن که سگ چی واوا (تچی چی ) دارای قدرت ماورائی بوده و می‌تواند خوشی و خوشبختی بیاورد. از وقتی که این قوم توسط اسپانیایی‌ها از بین رفتند، دیگر نام و نشان خاصی از این سگ در دسترس نیست اما همچنان گمان می‌رود زمانی که سگ‌های چینی از این کشور به آمریکای جنوبی راه پیدا کردند، با نژاد تچی چی مخلوط شده و چی وا واهای امروزی را به وجود آورده‌اند.

سگ شیواوا امروزی برای اولین بار در 1850 و در ایالت شی هوا مکزیک پیدا شد. از آن زمان تا به امروز طرفداران این نوع سگ بسیار زیاد شد و در سال 1904 به عنوان یک نژاد سگ در آمریکا به ثبت رسید. خانم‌های آمریکایی از همان سال‌ها تا به امروز از طرفداران این سگ ها بوده و نزد آن‌ها بسیار محبوب هستند.

مشخصات ظاهری سگ شیواوا

سگ شیواوا دارای مشخصات ظاهری خاصی است که آن را از سایر سگ‌های کوچک خانگی متمایز می‌کند. سر این سگ دارای پیچ و خم‌های کوتاه است که منجر به بیشتر دیده شدن خطوط فک او شده است. چشم‌های بزرگی دارد که رنگ آن می‌تواند طیف‌های تیره و یاقوتی داشته باشد. برخی هم چشم‌های گرد و روشن دارند.

گوش سگ شیواوا بزرگ بوده و با زاویه 45 درجه روی سرش قرار دارد. دندان‌های تیز و مرتبی دارد و قدرت فک آن نیز بالا است. این سگ در حالت عادی شانه‌های خود را به سمت عقب کشیده و گردن خود را به شکل قوس دار نگه می‌دارد. تحرک بیشتری نسبت به سایر سگ‌های خانگی دارد و این می‌تواند به خاطر قرار گرفتن پاهای او در زیر سینه باشد.

قد این سگ در حدود 15 تا 23 سانتیمتر و وزن آن از 1 و نیم تا 6 کیلوگرم است. با همین مشخصات می‌توان فهمید که این سگ یکی از کوچکترین نژادهای سگ در دنیا است.

رنگ این نوع سگ معمولا مشکی است اما ترکیب با رنگ‌های دیگر را هم می‌توان در آن‌ها مشاهده کرد. برای مثال ترکیب رنگ مشکی با شکلاتی، سفید، آبی، برنز، قرمز و کرمی از این سگ در دنیا وجود دارد. صدای سگ شیواوا در حدی نیست که شما را آزار دهد و یا منجر به مشکل در آپارتمان شود. در واقع اگر نوع تغذیه و آب و هوا و مکان نگهداری او به طور ایده آل باشد، سر و صدای خاصی ندارد. اما از خاطر نبرید که این سگ می‌تواند صدای گوش خراش هم داشته باشد. به خصوص به هنگامی که می‌خواهد چیزی را گاز بگیرد و به آن حمله ور شود.

خصوصیات اخلاقی سگ نژاد شیواوا

از خصوصیات اخلاقی سگ شیواوا می‌توان به تندخویی او اشاره کرد. این سگ بر خلاف ظاهر شیرین و با مزه‌ای که دارد، کمی حالت تدافعی یا حمله داشته و دوست دارد گاز بگیرد. به همین دلیل در خانه‌هایی که از سایر حیوانات خیلی کوچک مانند بچه گربه و پرنده نگهداری می‌شود و یا کودکان 5 سال و کوچکتر از آن دارند، نگهداری این سگ اصلا توصیه نمی‌شود. برای افرادی که در خانه خود کودک نداشته یا کودکان آنها در حدود 10 الی 12 سال به بالا هستند، نگهداری از این سگ بلامانع است.

سگ شیواوا بسیار باهوش و تیزبین است. در مقابل غریبه‌ها سر و صدا می‌کند و در نقش یک سگ نگهبان ظاهر می‌شود. در واقع با غریبه‌ها ارتباط برقرار نمی‌کند. انرژی این سگ بالا است و با صاحب خود ارتباط خوبی برقرار می‌کند. در ضمن با گربه‌ها رابطه خوبی دارد.

اگر نگاهی به سایت‌های مختلف خرید و فروش حیوانات بیدازید، متوجه می‌شوید که چیزی بعنوان واگذاری سگ شی هوا هوا رایگان و بدون هزینه وجود ندارد. زیرا این سگ و سگ فرنچ بولداگ بسیار بامزه اند و صاحب آن، کمتر به واگذاری آن تمایل دارد.

انواع سگ نژاد شیواوا

انواع سگ نژاد شیواوا

سگ شیواوا انواع مختلفی دارد که می‌توان به 3 دسته آن‌ها را تقسیم کرد:

  • سگ شیواوا جیبی یا مینیاتوری
  • سگ شیواوا مو کوتاه
  • سگ شیواوا مو بلند

اگر این سگ را از نظر جثه و بزرگی سر نگاه کنیم، در دسته بندی دیگری نیز جای خواهد گرفت که شامل موارد زیر هستند:

  • Apple head یا کله سیبی
  • کله گوزنی
  • کله گلابی

در تقسیم بندی سگ‌های شیواوا می‌توانیم انواع مختلف دیگری را ببینیم که اصلاح نژادی شده‌اند و یا با سایر سگ‌ها آمیزش کرده و انواع مختلف دیگری را نیز پدید آورده‌اند.

درصورتی که سگ کوچک دیگری با نام شیتزو نیز دارای انواع مختلفی است و دانستن لیست غذاهای ممنوعه برای سگ شیتزو برای نگهداری از آن ضروری است.

نظافت سگ نژاد شیواوا

سگ‌ها نیز مانند گربه‌ها و سایر حیوانات نیازمند نظافت و شستشو هستند. سگ شیواوا به دلیل کم پشت بودن موهای تنش، نیازی به شانه کردن مداوم ندارد اما باید او را شانه بزنید زیرا از این کار حسابی لذت برده و توجه شما را دوست دارد. در فصل بهار و پاییز ریزش مو دارد که طبیعی است. وقتی به سن بلوغ می‌رسد باید شستشو و حمام او را آغاز کنید. البته اگر او را مرتب شانه کنید، نیازی نیست چند روز یکبار او را حمام کنید. دو ماه یک بار یا ماهی یکبار کافیست.

شستن سگ با آب خالی یا شستن سگ نژاد پاگ با مایع ظرفشویی اصلا کار درستی نیست. این سگ باید با مایع شستشوی مخصوص سگ و نرم کننده‌های مخصوص شسته شود. در ضمن نباید در این کار زیاده روی شود چون چربی پوست او از بین رفته و دچار خشکی می‌شود. سعی کنید وسایل حمام سگ را تهیه کرده و هنگام حمام او را سرگرم کنید.

همیشه گوش‌های او را باید چک کنید و اگر متوجه قرمزی شدید، باید او را از نظر عفونت هم بررسی کنید. این سگ در مورد ناخن‌های خود بسیار حساس بوده و نباید ناخن او را از بیخ کوتاه کنید. به خصوص ناخن‌های پا که عروق خونی بسیار زیادی از کنار آن رد می‌شود و ممکن است خونریزی کند. یک یا دو بار در ماه کافیست.

وضعیت سلامت و بیماری های رایج سگ نژاد شیواوا

سگ شیواوا به دلیل کوچک بودنش، آسیب‌ها و خطرات مختلفی در کمین خود دارد. باید حسابی از او مراقبت شود وگرنه خیلی راحت دچار بیماری شده و جان خود را از دست می‌دهد. برخی از مشکلات و بیماری‌های این نژاد سگ عبارتند از:

  • در رفتگی کشکک زانو که در هنگام تولد ایجاد شده و در بزرگسالی قابل مشاهده و تشخیص است. این مشکل می‌تواند منجر به التهاب مفاصل و ساییدگی آن‌ها شود.
  • مشکلات تنگی عروق که مادرزادی است و منجر به بزرگی قلب می‌شود که باید در مراحل پیشرفته جراحی شود.
  • مشکلات قلبی در این نژاد از سگ‌ها، معمولا به دلیل تنگی دریچه راست قلب است که می‌تواند منجر به تنگی نفس و نهایتا مرگ آن‌ها شود.
  • گسترش فونتانل که باعث پدید آمدن یک ناحیه نرم روی سر شده و می‌تواند منجر به مرگ آن شود.

برخی بیماری‌های شایع دیگر در این نوع سگ شامل هیپوگلیسمی، تنگی نای و هیدروسفالی مغزی و . . . است.

تغذیه سگ نژاد شی هوا هوا

غذای سگ شی هوا هوا باید از نوع غذای خشک و زیر نظر دامپزشک تعیین شود. این سگ‌ها به دلیل شیطنت و انرژی بالا باید با توجه به سن و جنسیت و نوع فعالیتشان تغذیه شوند. زیاد گرسنه ماندن یا زیاد غذا خوردن در این نژاد از سگ می‌تواند مشکل آفرین باشد. از غذاهای خشک مناسب برای سگ شیواوا می‌توان به رویال کنین شیواوا اشاره کرد که برای این سگ مناسب است.

تربیت سگ نژاد شیواوا

برای تربیت سگ شیواوا باید از زیر یک سال و از بچگی به او آموزش داده شود. در این زمان می‌توان کارهایی مانند دستشویی رفتن، قوانین خانه و . . . را به او آموزش داد. همچنین باید اجتماعی بودن را نیز به او آموزش دهید تا در بزرگسالی دچار مشکل نشود.

جمع بندی

سگ شیواوا از سگ‌های بسیار بامزه و کوچک است که نگهداری آن در خانه باید طبق اصول صورت بگیرد. ما در اینجا سعی کردیم خیلی خلاصه و تیتروار از تغذیه و تربیت آن و همچنین تاریخچه و نحوه نگهداری و . . . صحبت کنیم تا در هنگام نگهداری، بدانید چه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *