سگ

برنامه زمانی واکسن سگ ( ضرورت واکسیناسیون سگ + نکات مهم آن )

واکسن سگ

واکسن سگ، از جمله کارهای بسیار مهم در نگهداری از این حیوانات با مزه و دوست داشتنی است. واکسیناسیون سگ، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی است که در بین حیوانات مشترک هستند و یا می‌تواند مختص به سگ ها باشد. این اقدام می‌تواند سطح ایمنی بدن آنها را بالاتر برده و آنها را در مقابل ویروس ها، باکتری ها و میکروب های خطرناک، محافظت کند.

سگ ها به توله های خود تا چند ماهگی شیر می‌دهند. اما مهم ترین قسمت شیر سگ ها، آغوز و شیرهایی است که تا چند هفته اول به توله ها داده می‌شود. این شیر حاوی پادتن هایی است که می‌تواند بدن توله ها را از ورود باکتری و ویروس های خطرناک، حفظ کند. اما به محض قطع شدن شیر مادر، میزان این پادتن پایین می‌آید. حالا اگر توله سگ ها را در سنین بسیار پایین از مادرشان جدا کرده و به جای شیر مادر به آنها شیر حیواناتی مانند گاو و گوسفند داده شود، فقط خاصیت سیر کنندگی دارد. صد البته که این کار به هیچ وجه، انسانی و وجدانی نیست اما بسیاری از افراد این کار را انجام می‌دهند. در نتیجه باید واکسیناسیون سگ انجام شود تا بیماری های خطرناک جان او را تهدید نکند.

واکسن سگ به دو منظور برای سگ ها تزریق می‌شود. اول اینکه بیماری های مشترک میان سگ و انسان، به وجود نیاید. دومین دلیل تزریق هم که در بالا گفته شد و برای حفاظت از جان توله ها می‌باشد.

برخی از افراد ممکن است به جای نگهداری از توله سگ ها، تمایل به داشتن سگ های بزرگ و بالغ داشته باشند. این سگ ها نیز مانند توله ها، نیازمند واکسن هستند. برخی از واکسن های بسیار مهم برای سگ ها شامل موارد زیر است:

  1. دیستمپر
  2. پاراآنفولانزا
  3. پاروویروس
  4. لارنگوتراکئیت
  5. هاری

این واکسن ها برای سگ ها بسیار الزامی هستند و باید در زمان مناسب، حتما تزریق شوند. برخی از واکسن ها نیز به عنوان واکسن اصلی نبوده و می‌توان با صلاحدید دامپزشک، تزریق کرد. مانند واکسن لپتوسپیروز.

واکسن های سگ

 

چرا واکسیناسیون برای سگ‌ها ضروری است؟

 

واکسن های سگ، چه از نوع اصلی و چه از نوع غیر اصلی، باید با توجه به نظر دامپزشک تزریق شوند. ضرورت این تزریقات را شخص دامپزشک تشخیص خواهد داد. اما به طور کلی، واکسن سگ، جزء کارهایی است که انجام آن به شدت ضرورت داشته و فراموشی آن می‌تواند به قیمت جام سگ تمام شود. شاید هم بیماری او به شما منتل شود.

سگ ها حیوانات بامزه و شیرینی هستند که به محض وارد شدن به خانه و زندگی افراد، به عنوان یکی از اعضای خانواده به حساب می‌آیند و ساکنین خانه به او عادت می‌کنند. همین عادت کردن افراد منجر به ارتباط و تماس فیزیکی بین انسان و سگ ها می‌شود. اگر سگ ها واکسینه نشوند، می‌توانند بیماری های خطرناکی را به انسان منتقل کنند. همچنین در صورت بیمار شدن خود سگ ها، ممکن است جان آنها به خطر بیفتد. لذا، واکسن سگ بسیار ضروری است. تفاوتی نمی‌کند که از سگ در کجا و به چه منظوری نگهداری شود. چه در خانه و چه در باغ و ویلا یا حتی برای نگهبانی از ساختمان یا گله، در هر صورت باید واکسینه شود.

در صورتی که بخواهید انواع غذاهای پت خانگی را مشاهده کنید می‌توانید به سایت رویال کنین مراجعه کنید، در صورتی که به دنبال غذای رویال کنین پامرانین هستید توصیه می‌کنیم این محصولات را هم مشاهده کنید.

رویال کنین شیواوا: غذایی کامل برای نژادهای کوچک با نیازهای بزرگ

برنامه زمانی واکسیناسیون سگ

بسیاری از افراد، علاقه مند به نگهداری از سگ ها در خانه دارند. در یک خانه ممکن است تمام افراد از جمله کودکان، افراد مسن یا میانسال با این سگ ها در ارتباط باشند. لذا امکان انتقال بیماری هاری از سگ به انسان، وجود دارد. البته بیماری های دیگری نیز وجود دارند که بیشتر در میان سگ ها شیوع داشته و به انسان منتقل نمی‌شوند اما همان یک بیماری ( هاری ) کافیست تا انسان را از پا در بیاورد. به همین دلیل باید واکسن سگ به موقع توسط دامپزشک، تزریق شود.

واکسن اجباری سگ ها شامل موارد زیر است که باید طبق زمان بندی مشخص شده اجرا شود:

  • واکسن پاراآنفولانزا دیستمپر 6 تا 8 هفتگی باید تزریق شود.
  • واکسن DHPP بین 10 تا 12 هفتگی باید تزریق شود.
  • واکسن هاری، 12 تا 24 هفتگی باید تزریق شود.
  • واکسن DHPP بین 14 تا 16 هفتگی تزریق می‌شود.
  • بین 12 تا 16 هفتگی هم هاری _ DHPP باید تزریق شود
  • هر 1 تا 2 سال باید DHPP برای سگ ها تزریق شود.
  • بین هر 1 تا 3 سال نیز باید واکسن هاری تزریق شود.

باید این نکته را مد نظر داشت که واکسن سگ، او را در مقابل بیماری ها مصون نگه می‌دارد و صاحب آن را هم دچار بیماری نمی‌کند. اما در صورتی که نظافت سگ ها رعایت نشود، مطمئنا می‌تواند ویروس و باکتری هایی را وارد بدن انسان کند. بهتر است سگ ها همیشه تمیز باشند و به واکسن آنها اهمیت خاصی داده شود.

در مورد واکسن های اجباری سگ ها باید این نکته را یادآور شد که این واکسن ها برای تمام سگ ها و نژادهای مختلف می‌باشد و لازم است برای همه تزریق شود.

افرادی که از نگهداری و واکسن های سگ، اطلاعی ندارند، باید این نکته را بدانند که اگر سگ مورد نظر، 16 هفته یا بیشتر دارد، حتما یک دوز واکسن چندگانه برای او تزریق کنند. دوز بعدی را هم باید به فاصله ی 4 هفته بعد، برای آنها تزریق کنند. دوز بوستر را نیز باید سالانه تکرار کنند.

همان طور که گفته شد، برخی از واکسن های سگ، جزء واکسن های اجباری نیست. تزریق این واکسن ها کاملا اختیاری است. برخی از بیماری ها در بین سگ ها کمتر شایع می‌باشد، مانند بیماری کنل کاف، لایم،بوردتلا، کرونا ویروس، لپتوسپیروز و ژیاردیا که هر کدام از این بیماری ها اگرچه در حد بسیار شدید می‌توانند کشنده باشند اما خیلی کم شایع هستند.

یکی از واکسن های مهم و ضروری که باید برای سگ ها حتما تزریق شود، واکسن چندگانه می‌باشد. این واکسن ها می‌توانند بدن سگ را در مقابل بیماری هایی همچون پاراآنفولانزا، هپاتیت، آدنو ویروس و دیستمپر و پاراویروس، مصون نگه دارد. اگر سگ شما دچار بیماری کبدی از قبیل هپاتیت است غذای رویال کنین هپاتیک سگ با فرمول تخصصی برای این بیماری بسیار موثر عمل می کند، این غذا می تواند در کنار واکسیناسیون مثمر ثمر واقع شود.

 

واکسیناسیون سگ

 

چه مراحلی قبل از واکسیناسیون باید انجام شود؟

 

برای واکسیناسیون سگ، باید پیش از انجام، اقدامات خاصی انجام شود که شامل موارد زیر است:

  • ابتدا باید دامپزشک مربوطه هماهنگی شده و نوبت ویزیت گرفته شود.
  • پیش از انجام واکسن، حتما باید سگ ها شسته شوند و سپس خوب خشک شوند.
  • در حین ورود به مطب و انتظار برای واکسن، نباید از قفس خود بیرون آورده شوند. همچنین بهتر است اجازه ارتباط با دیگر حیوانات و بازیگوشی در مطب به او داده نشود.
  • کمی غذای سگ رویال کنین برای او باید آماده شود تا هنگام تزریق، حواس حیوان پرت شود. البته اگر واکسیناسیون در منزل انجام شود این کار راحت تر خواهد بود.
  • حتما قلاده ی او باید بسته باشد تا در حین تزریق، جابجا نشده و تکان نخورد.
  • امکان دارد که سگ ها در حین ورود به مطب یا انجام واکسن، دچار ترس و اضطراب شوند. به همین خاطر بهتر است برخی از اسباب بازی های او همراه صاحب سگ باشد تا بتواند با آنها بازی کند.
  • باید برای واکسن سگ از پیش برنامه ریزی انجام شود که سگ بتواند به میزان کافی استراحت قبل و بعد از واکسیناسیون داشته باشد. همچنین باید بتواند مدت زمان کافی برای استراحت داشته باشد.

‌‏

روش اجرای واکسیناسیون به چه شکل است؟

تفاوتی ندارد که واکسن برای سگ خانگی تزریق می‌شود یا واکسن سگ نگهبان یا سگ خیابانی. دامپزشک در قدم اول بعد از معاینه و آرام کردن سگ، واکسن را آماده می‌کند (بر روی واکسن شرایط و دمای مناسب نگهداری واکسن درج شده و دامپزشک در صورت لزوم آنها را داخل یخچال نگهداری می‌کند) چنانچه دو واکسن وجود داشته باشد دامپزشک آنها را طبق دستورالعمل با یکدیگر ترکیب می‌کند.

دامپزشک بعد از پاک کردن پوست بین شانه های سگ،و تمیز کردن هر گونه آلودگی، پوست را بلند کرده و به صورت زیرجلدی تزریق را انجام می‌دهد.

برنامه زمانی واکسیناسیون سگ

چه نکاتی قبل از واکسیناسیون سگ

واکسن سگ باید در شرایط خاصی انجام شود. حتما پیش از تزریق واکسن، دامپزشک متخصص باید سگ مورد نظر را معاینه کند. اگر بخواهیم تاثیر واکسن چند برابر شده و حتما موثر باشد، باید بدن سگ در شرایط کاملا سالم و بدون بیماری باشد تا بتوان واکسن را تزریق کرد. دامپزشکان، یک سری کیت های آماده تشخیص بیماری دارند که به احتمال زیاد، پیش از تزریق واکسن سگ، از آن استفاده می‌کنند تا بیماری سگ به طور روشن و واضح و سریع تشخیص داده شود.

برخی از علائم و بیماری ها مانند اسهال، استفراغ، بی اشتهایی و بی حالی در سگ ها مانع از تزریق واکسن می‌شود. دامپزشکان ابتدا علت این موارد را جستجو می‌کنند و در صورت رفع شدن، آن را برطرف کرده و سپس با صلاح‌دید خود، واکسن را تزریق می‌کنند. در صورتی هم که تشخیص دهند باید مدتی بگذرد، حتما دست نگه می‌دارند تا حال سگ بهتر شود. بهتر است در این دوران از تغذیه مناسب برای سگ خود استفاده کنید، اگر سگ شما از نژاد جونیور است و نیاز به تغذیه ی مناسبی بعد از واکسیناسیون دارد غذای سگ رویال کنین جونیور انتخاب مناسبی است.

وقتی سگ ها بیمار باشند و یا دچار استرس یا اضطراب باشند، سطح ایمنی آنها پایین است. لذا تزریق واکسن می‌تواند آنها را به بیماری مبتلا کند. آنتی ژن های موجود در واکسن ها، معمولا از نوع ویروس و باکتری ضعیف شده هستند تا بدن را مجبور کنند که پادتن علیه آنها تولید کند. در این صورت، یک مصونیت خاص ایجاد می‌شود. حال در صورتی که سگ بیمار باشد، همین میکروب های ضعیف شده در واکسن می‌تواند او را به همان بیماری مبتلا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *